Uz Valmieras šosejas slidenā ceļa dēļ notikušas vairākas avārijas

Uz Valmieras šosejas sestdienas rītā slidenā ceļa dēļ notikušas vairākas avārijas, novēroja aģentūra BNS.

Savukārt Rīgā, uz Deglava tilta, avarējusi ātrās palīdzības mašīna un cietuši divi brigādes mediķi, aģentūrai BNS pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Uz bijušās Cēsu un Valmieras rajonu robežas, apmēram 20 kilometrus no Valmieras, saskrējušās divas automašīnas, viena no tām pēc sadursmes ieslīdējusi grāvī. Abām mašīnām pamatīgi sadragāta priekšpuse. Notikuma vietā strādā policija.

Bukša pastāstīja, ka slimnīcā pēc avārijas nogādāti seši cietušie. Vissmagāk cietusi 27 gadus veca sieviete, kas vadījusi vienu no automašīnām - viņai konstatēta smaga politrauma. Otrā mašīnā braukuši pieci jaunieši no Igaunijas, arī viņi visi guvuši dažādas traumas. Visiem konstatēts smadzeņu satricinājums, 27 gadus vecam vīrietim un 19 gadus vecai sievietei arī lauzta kāja, 17 gadus vecam jaunietim traumēta gūža, bet 22 gadus vecam vīrietim lauzts žoklis. Piektā automašīnas pasažiere - 24 gadus veca sieviete - guvusi tikai smadzeņu satricinājumu.

Pāris kilometru tālāk, pie pagrieziena uz Vaidavu, uz ceļa nav noturējies un grāvī ieslīdējis "Volkswagen" markas busiņš. Auto apgāzies uz sāniem un no tā izbirusi krava ar maisiem.

Valmieras šoseja līkumos ir īpaši slidena un to izbraukšana prasa ievērojamu piepūli, novēroja aģentūra BNS.

Bukša informēja, ka sestdienas rītā, braucot uz izsaukumu, avārijā iekļuvusi arī kāda ātrās palīdzības brigāde. Uzbraucot uz Deglava tilta, brigādes auto saslīdējis, atsities pret apmali un aizķēris vēl divas automašīnas. Cietuši divi brigādes mediķi, kurus kolēģi ar smadzeņu satricinājumu nogādājuši slimnīcā.

Jau vēstīts, ka sestdienas rītā daudzviet Latvijā apledojuši ceļi, brīdina uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi". Pirmo reizi šajā rudens - ziemas sezonā braukšana apgrūtināta valsts lielākajā daļā.

Agrā rītā apledojums konstatēts galvenokārt Kurzemē, Zemgalē un Rīgas apkaimē, un brauktuvju apstrāde Kurzemē sākta jau piecos rītā. Vēlāk apledoja arī daudzi Vidzemes ceļi, apledojums veidojas arī vietām Latgalē.

Pēc piektdienas lietus brauktuves bija mitras vai slapjas, tādēļ sestdienas rītā, debesīm skaidrojoties un gaisa temperatūrai pietuvojoties nulles atzīmei, ceļi daudzviet apledojuši. Uzmanīgiem jābūt ne tikai autobraucējiem, bet arī kājāmgājējiem.

Svarīgākais