Ogrē lielā platībā dedzis piecstāvu ēkas jumts, cietuši divi cilvēki

Ogrē trešdienas vakarā izcēlies ugunsgrēks kādā piecstāvu dzīvojamajā mājā, kur dedzis jumts 100 kvadrātmetru platībā, ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvais dežurants Jānis Grīnbergs.

Ugunsdzēsēji izsaukumu uz degošo māju saņēmuši ap pusseptiņiem vakarā. Notikuma vietā ieradušās četras autocisternas, autopacēlājs un autokāpnes. No dzīvojamās mājas evakuēti 50 cilvēki, divi cietuši, saelpojoties dūmgāzes.

Abi cietušie sākotnēji nav gribējuši doties līdzi mediķiem, tomēr ugunsdzēsēji viņus pierunājuši veikt pārbaudes saistībā ar iespējamiem elpceļu apdegumiem.

No liesmām cietis jumta stāvs, dzēšanā izmantotais ūdens apskādējis ēkas zemākos stāvus, tomēr, pēc VUGD rīcībā esošās informācijas, tie joprojām ir apdzīvojami.

Pagājušajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 20 ugunsgrēki, no tiem puse Rīgā, trīs - citās lielajās pilsētās, bet septiņi - novados. VUGD veicis 13 glābšanas darbus, saņemti arī 10 maldinājumi, liecina VUGD operatīvā informācija.

Svarīgākais