Lietuva un Latvija sagrauj starptautisku narkotiku kontrabandas tīklu

Lietuvas policija sadarbībā ar Latvijas kolēģiem ir atklājusi un sagrāvusi vienu no lielākajiem narkotiku kontrabandas tīkliem uz Latviju un citām valstīm, un šīs operācijas laikā aizturēti arī Latvijas pilsoņi, aģentūru BNS informēja Lietuvas policijā.

Operācijā piedalījās Kauņas apgabala Galvenā policijas komisariāta un Jonavas kriminālpolicijas darbinieki.

Zarasu rajonā Lietuvas ziemeļaustrumos netālu no Latvijas robežas piektdien aizturēti trīs Latvijas pilsoņi – agrāk nesodīti un nekur nestrādājoši 1982. un 1987.gadā dzimuši vīrieši, kā arī agrāk sodīts 1975.gadā dzimis vīrietis. Viņi savā automobilī veda vairāk nekā kilogramu vielas, kas tiek uzskatīta par amfetamīnu.

Tajā pašā dienā Jonavas rajonā Kauņas tuvumā tika atrasti divi viņu līdzzinātāji – Jonavas pilsētas iedzīvotāji, kas atgriezās pēc noziedzīga darījuma noslēgšanas. Viens no viņiem bija dzimis 1972.gadā, bet otrs – 1970.gadā, abi bija agrāk tiesāti un nekur nestrādāja.

Pie Jonavas rajonā aizturētajiem policija atrada un konfiscēja šajā darījumā iegūtu naudas summu Latvijas valūtā – vairāk nekā 2,8 tūkstošus latu.

Ir sākta iepriekšēja izmeklēšana, un tiesa izsniegusi sankciju visu piecu aizdomās turēto apcietinājumam uz trim mēnešiem. Lietuvas likumi par nelikumīgu narkotiku tirdzniecību sevišķi lielos apmēros paredz brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 15 gadiem.