Par mēnesi pagarina izmeklēšanu saistībā ar sprādzienu Ādažu poligonā

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Vienotība") līdz 17.decembrim pagarinājis Aizsardzības ministrijas veikto dienesta izmeklēšanu par sprādzienu Ādažu poligonā, kurā gāja bojā zemessargs un cieta vēl vairāki zemessargi.

Ministra preses sekretāre Inga Saleniece aģentūrai BNS apstiprināja, ka izmeklēšana par mēnesi pagarināta, jo parādījušies jauni fakti, kas ir jāpārbauda. Kas tie par faktiem, Saleniece atteicās izpaust.

Rīgas Austrumu slimnīcā pašlaik turpina ārstēties divi no astoņiem zemessargiem, kas 23.oktobrī cieta sprādzienā Ādažu poligonā.

Jau vēstīts, ka 23.oktobra pēcpusdienā Ādažu poligonā sprādzienā, kas notika pēc militāro mācību beigām, cieta kopumā astoņi zemessargi un viens jaunsargs. Viens no cietušajiem zemessargiem no gūtajiem ievainojumiem mira.

Sprādzienā cietušais zemessargs, kurš bija alkohola reibumā, ir tas pats, kas, visticamāk, savā somā ievietoja detonējušo spridzekli.

Saistībā ar sprādzienu poligonā uz izmeklēšanas laiku atstādināti divi Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona virsnieki – bataljona komandieris un pretgaisa aizsardzības baterijas komandieris.

Aizsardzības ministrija veic dienesta izmeklēšanu, bet Militārā policija sākusi kriminālprocesu.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais