Izdegušajā dzīvoklī Ķengaragā bijusi nelegālā alkohola tirgotava

Dzīvoklī Ķengaragā, kur pirmdien ugunsgrēkā gāja bojā vīrietis, bet vēl viens cieta, bijusi nelegālā alkohola tirdzniecības vieta, un tur atrasti arī vairāk nekā 94 tūkstoši cigarešu, norāda Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Apskatot izdegušo dzīvokli, tajā atrasti 12,5 litri šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, kā arī 94 240 cigarešu ar citu valstu akcīzes zīmēm. Noskaidrojies, ka šajā dzīvoklī bijusi nelegālā alkohola tirgotava. Nelegālās preces ir atsavinātas.

Ugunsgrēks, iespējams, izcēlies, jo tās darboņi mēģinājuši pārbaudīt spirta kvalitāti, to dedzinot.

Policija ir sākusi kriminālprocesu, lai noskaidrotu precīzu nāves cēloni. Tāpat tiek izvērtēta iespēja sākt kriminālprocesu vai administratīvo lietvedību par nelegālo akcizēto preču tirdzniecību.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks pirmā stāva dzīvoklī pirmdien izcēlās īsi pirms plkst.12 Aviācijas ielā, un degšanas platība bijusi 25 kvadrātmetri.

Kad atsteigušies ugunsdzēsēji, viens no vīriešiem bijis uz balkona, taču izkļūt ārā nav varējis, jo balkonu segušas pamatīgas restes. Ugunsdzēsēji vienlaikus centās zāģēt restes un atvērt dzīvokļa dzelzs durvis.

Vēlāk restes izdevies atvērt, un uz balkona esošais vīrietis nodots mediķiem, savukārt dzīvoklī atrasts miris vēl viens vīrietis. Abi vīrieši ir apmēram 40 gadu veci.

Svarīgākais