Tiesa apcietinājuma nepieciešamību Jaundžeikaram pārskatīs nākamotrdien

Rīgas apgabaltiesa nākamotrdien izvērtēs, vai ir pamats atcelt Rīgas Centra rajona tiesas lēmumu, ar kuru bijušajam Saeimas deputātam un Nacionālās drošības komisijas vadītājam Dzintaram Jaundžeikaram (LPP/LC) piemērots apcietinājums.

Ja Rīgas apgabaltiesas lēmums Jaundžeikaram nebūs labvēlīgs, to vairs pārsūdzēt nevarēs.

Bijušā politiķa advokāts Pāvels Rebenoks aģentūrai BNS iepriekš sacīja, ka Rīgas Centra rajona tiesa savā lēmumā pievienojusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) viedoklim par to, ka, atrodoties brīvībā, Jaundžeikars varētu traucēt izmeklēšanai.

Pēc KNAB lūguma Rīgas Centra rajona tiesa 3.novembrī Jaundžeikaram piemēroja apcietinājumu. Viņa lietu gan izmeklēs prokuratūra.

KNAB neizpauda, par ko tieši bijušais iekšlietu ministrs un Saeimas deputāts Jaundžeikars aizturēts. KNAB vien apstiprina bijušās valsts amatpersonas aizturēšanu tāda kriminālprocesa ietvaros, kas satur valsts noslēpumu un atzīts par slepenu.

Advokāts Rebenoks iepriekš pastāstīja, ka bijušajam iekšlietu ministram un Nacionālās drošības komisijas vadītājam inkriminēti divi Krimināllikuma panti ‒ valsts noslēpuma izpaušana un korespondences izpaušana.

Attiecībā uz valsts noslēpuma izpaušanu neesot gan domāts, ka Jaundžeikars būtu izpaudis kādu noslēpumu, līdz ar to presē esot parādījusies neprecīza informācija. Tomēr, pēc KNAB uzskata, Jaundžeikars ir uzkūdījis kādu valsts amatpersonu izpaust viņam valsts noslēpumu, iepriekš norādīja advokāts.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais