Valsts policijai Gulbenes uzņēmējam jāmaksā 16 tūkstoši latu

Augstākās tiesas (AT) Senāts trešdien atstājis negrozītu apelācijas instances spriedumu, ar kuru Valsts policijai par labu Gulbenes uzņēmējam jāmaksā 16 tūkstoši latu.

Tiesas preses sekretāre Baiba Kataja aģentūrai BNS norādīja, ka spriedums vairs nav pārsūdzams. Tiesas motivēts spriedums būs pieejams vēlāk.

AT Civillietu tiesu palāta iepriekš nolēma piedzīt no Valsts policijas par labu Armandam Dzērvem zaudējumus 16 077 latu apmērā un valsts nodevu 427 latus.

Jau vēstīts, ka uzņēmējs vēlējās no policijas piedzīt daudz lielākus zaudējumus, kas viņam radušies, nespējot pārdot nezināmu ļaundaru nozāģētos kokus.

Dzērve pirms vairākiem gadiem secinājis, ka viņam piederošais mežs pamazām tiek izcirsts. Viņš lūdzis palīdzību toreizējai Balvu rajona policijai, bet viņam nezināmu iemeslu dēļ aizturēts uz trim diennaktīm. Pēc atbrīvošanas vīrietis secinājis, ka izcirsta vēl daļa koku.

Ar kādu uzņēmēju Dzērve noslēdzis līgumu, ka nozāģētos kokus pārdos par 30 800 latu, taču policija nav izsniegusi viņam atļauju koku pārdošanai.

Tad partneris par līgumsaistību nepildīšanu Dzērvi iesūdzējis tiesā, savukārt policija nozāģētos kokus pārdevusi pati, naudu ieskaitot policijas kontā.

Dzērves advokāts Aloizs Vaznis iepriekš norādīja, ka policija veikusi iekšēju izmeklēšanu par Dzērves aizturēšanu un atbildīgā amatpersona saņēmusi disciplinārsodu. Policija uzņēmēju aizturējusi, jo domājusi, ka viņš pats izcirtis savu mežu, taču Dzērve, būdams triju dienu apcietinājumā, pēc advokāta teiktā "nevarēja izcirst šo mežu".

Svarīgākais