Rīgā aizturēts pārītis uz motocikla varētu būt apzadzis 40 automašīnu

Valsts policijai pagājušajā nedēļā izdevies aizturēt kādu pārīti, kurš galvaspilsētā varētu būt apzadzis 40 automašīnu. Pāris uz zādzībām bija devies ar motociklu un sejas slēpis zem ķiverēm.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka šīs vasaras sākumā Teikas, Purvciema un Pļavnieku apkaimē apzagtas vairākas automašīnas. Visām zādzībām bija kopīga iezīme, proti, apzagti tikai BMW spēkrati.

Pārsvarā zagti bamperi, spoguļi, navigācijas iekārtas un stūres. Izmeklēšana liecināja, ka zādzības veikuši divi cilvēki, kuri uz notikuma vietu devušies ar motociklu un sejas slēpuši zem ķiverēm.

Viens no zādzības gadījumiem gan uz pārējo fona izcēlies, proti, jūlijā Dudajeva gatvē automašīnas īpašnieks, izdzirdot troksni pie sava auto, zagļus mēģinājis pats aizturēt. Tas gan nav izdevies, jo viens no garnadžiem uz viņu izšāvis no gāzes pistoles.

Policija izmeklēšanas gaitā nāca uz pēdām 1985.gadā dzimušam vīrietim un 1988.gadā dzimušai sievietei. Abi pagājušajā nedēļā aizturēti.

Noskaidrojies, ka viņiem piederējis "Suzuki" motocikls un aptuveni pusgada laikā viņi veikuši daudz skaitu. Policijai ir aizdomas, ka apzagtas aptuveni 40 automašīnas.

Sieviete ir narkomāne, bet vīrietis agrāk tiesāts, un viņam piemērots apcietinājums.

Nozagto mantu realizācijas ceļi vēl tiek noskaidroti, bet pārim bijusi arī garāža, kurā atrastas dažas nozagtās mantas, piemēram, bamperi un arī gāzes pistolei līdzīgs priekšmets, ar kuru, visticamāk, izdarīts šāviens.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais