Mālpils novadā ugunsgrēkā dzīvību zaudē 65 gadus vecs vīrietis

Mālpils novadā trešdienas rītā ugunsgrēkā dzīvību zaudējis 65 gadus vecs vīrietis, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Trešdienas rītā VUGD saņēma informāciju, ka Mālpils novada Auriņos ir izcēlies ugunsgrēks. Kaut gan degšanas platība bija neliela – uz grīdas dega nomestas lupatas divu kvadrātmetru platībā –, telpā bija liels sadūmojums un dūmos nosmacis apmēram 65 gadus vecs vīrietis. Valsts policijas darbinieki noskaidro lietas apstākļus.

Savukārt Krāslavas ugunsdzēsēji šogad jau kārtējo reizi izbrauca dzēst ugunsgrēku Krāslavā, Sporta ielā. Lai gan māja ir neapsaimniekota, tajā allaž uzturas cilvēki, kuri izraisa ugunsgrēku. VUGD otrdien plkst.16.53 saņēma izsaukumu uz ugunsgrēku, un, ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji redzēja, ka mājas otrajā stāvā deg atkritumi 15 kvadrātmetru platībā. Turpat pretējā dzīvoklī sēdēja trīs cilvēki, kuri par notikušo nelikās ne zinis. Ugunsdzēsēji palūdza viņus no sadūmotajām telpām evakuēties, ko viņi arī izdarīja. Šajā mājā mitinās bezpajumtnieki, un piedzīvoti arī gadījumi, ka uz gāzes plīts, kas nedarbojas, sakurts neliels ugunskurs, virsū salikti ķieģeļi, uz kuriem tiek sildīts ēdiens. Kas šoreiz bija par iemeslu ugunsgrēkam, noskaidro policija. Policijai tika nodoti arī visi trīs evakuētie cilvēki. Par situāciju šajā mājā ugunsdzēsēji ir informējuši arī pašvaldību.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka pagājušajā diennaktī ugunsgrēkos cietuši trīs cilvēki.

Daugavpilī, Puškina ielā, piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī izcēlies ugunsgrēks. Aizdegšanās bija virtuvē, iespējams, no ledusskapja. Ugunsgrēkā apdegumus guva apmēram 50 gadu vecs vīrietis.

Savukārt ap plkst.21.40 uz Viļakas novada Šķilbēnu pagastu devās Balvu daļas un Tilžas posteņa ugunsdzēsēji, jo bija saņemta informācija, ka deg dzīvojamā māja. Brīdī, kad ieradās ugunsdzēsēji, apkārtējie cilvēki jau bija pa logu izvilkuši divus 1962. un 1985.gadā dzimušus vīriešus, kuri bija saindējušies ar dūmiem. Māja izdega 30 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka iespējamais iemesls ir neuzmanīga rīcība ar uguni.

Svarīgākais