Izkrītot no laivas, Īrijā iet bojā Latvijas valstspiederīgais

Īrijas Klēras grāfistē gājis bojā Latvijas valstspiederīgais, kas makšķerējot pārkritis pāri nelielas laivas bortam, vēsta vietējais laikraksts "Clare Herald".

51 gadu vecais Latvijas valstspiederīgais dzīvoja Kilrašas pilsētā un iekrita ūdenī netālu no Donegalpointas pussalas apmēram sešus kilometrus uz ziemeļiem no Kilkī pilsētas.

Kāds vīrietis krastā redzēja vīrieti, kas no laivas makšķerē, bet pēc kāda laika ievēroja, ka makšķernieks ir iekritis ūdenī un, turoties pie laivas, cīnās ar straumi.

Īrijas Krasta apsardzes Jūras glābšanas koordinācijas centrs Valentijas salā Kerijas grāfistē izsludināja glābšanas operāciju, aicinot atsaukties ikvienu tuvumā esošu laivu, kā arī uz notikuma vietu steidzās Kilkī jūras glābšanas dienesta pārstāvji, un dažu minūšu laikā ieradās arī Īrijas Krasta apsardzes vienība.

Cietušais ātri tika atrasts un izvilkts no ūdens, tomēr vīrietis, kas makšķerēt bija devies viens, jau bija bezsamaņā.

Lai gan viņu nekavējoties ar helikopteru nogādāja slimnīcā, mediķiem neizdevās glābt viņa dzīvību.

Kilkī Jūras glābšanas dienesta pārstāvis paskaidroja, ka acīmredzot vīrietis ūdenī iekrita pēc tam, kad laivu sašūpoja vilnis. Glābēji norādīja, ka ūdenī viņš pavadījis vairāk nekā pusstundu un piedzīvojis strauju ķermeņa atdzišanu. Negadījuma brīdī makšķerniekam nebija uzvilkta glābšanas veste.

Kāds vietējais laikrakstam pastāstījis, ka vīrietis ar mazo laivu makšķerēt devies regulāri un nekad nav izmantojis glābšanas vesti, lai gan laiva bijusi par mazu un nedrošu makšķerēšanai šajā vietā.

Latvijā

Šobrīd AS "Latvijas valsts meži" (LVM) valdījumā ir vairāk nekā 5000 meža autoceļu ar kopējo garumu aptuveni 13 000 km, t.sk. 8300 km LVM izbūvēti vai pārbūvēti. Par to, kā tie tiek apsaimniekoti, būvēti no jauna, un kas jāievēro ikvienam, kurš pārvietojas pa meža ceļiem, "Neatkarīgajai" stāsta LVM meža infrastruktūras ekspluatācijas un uzturēšanas vadītājs Ingus Barviķis.

Svarīgākais