Rīgā vairākās bodītēs atsavināti 1700, iespējams, narkotikas saturoši augu maisījumi

Rīgas policija pēdējos mēnešos vairākās bodītēs atsavinājusi apmēram 1700 augu maisījumu iepakojumu, kuri, iespējams, satur narkotiskas vielas. Policija gan pagaidām ekspertīžu rezultātus nav saņēmusi.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka trešdien policija veica pārbaudi Ernesta Birznieka-Upīša ielas veikaliņā, kurā tiek tirgoti augu maisījumi, kas, iespējams, satur narkotiskas vielas.

Šajā reizē atsavināti 192 iepakojumi, un tiem norīkota ekspertīze, lai noskaidrotu, vai maisījumos nav narkotisko vielu. Policija pagaidām sākusi administratīvo lietvedību.

Septembrī šajā bodītē jau tika veiktas divas pārbaudes. Vienā reizē atsavināti 362 iepakojumi, bet otrā – 672 iepakojumi. Arī par šiem gadījumiem turpinās ekspertīze.

Savukārt otrdien pārbaudīts kiosks, kas atrodas Centrāltirgus teritorijā. Tur atsavināti 42 iepakojumi ar augu maisījumiem. Arī tirgū agrāk veiktas vairākas pārbaudes divās tirdzniecības vietās un septembrī atsavināti 470 iepakojumi. Arī par šiem gadījumiem turpinās ekspertīze.