Latvijā neveiksmīgi mēģina nelegāli ievest 115 tūkstošus cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki uz austrumu robežas novērsuši mēģinājumus nelegāli ievest Latvijā 115 060 dažādu cigarešu ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija noslēptas automašīnas degvielas tvertnē, vilciena kupejā zem matrača un ceļotāju somās.

VID Sabiedrisko attiecību daļā aģentūru BNS informēja, ka pirmdien Silenes muitas kontroles punktā pārbaudīta automašīna "Volkswagen", ko vadīja 44 gadus vecs Lietuvas pilsonis. Pārbaudē konstatēts, ka transportlīdzekļa degvielas tvertnē ir noslēptas 43 200 "Minsk" cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt svētdien Kārsavas muitas kontroles punktā, pārbaudot pasažieru vilcienu Sanktpēterburga–Rīga, VID muitas amatpersonas konstatēja, ka 47 gadus veca Latvijas pilsone un 33 gadus vecs Latvijas pilsonis savās ceļasomās un kupejā zem matrača cenšas noslēpt no muitas kontroles 71 860 "Armada", "Bayron", "Kiss", "Lifa", "More", "Next", "Style" un "Winston" cigarešu ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem personām sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles vai tās nedeklarējot.

Atsavinātās cigaretes novietotas muitas kontroles punktu aizturēto preču noliktavās, bet automašīna – muitas kontroles punkta aizturēto transportlīdzekļu stāvlaukumā līdz attiecīgo administratīvo lietu izskatīšanai.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.