Uz aizdomu pamata par meitiņas nogalināšanu aizturētajam tēvam nepiemēro brīvības atņemšanu

Liepājā uz aizdomu pamata par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu pusgadu vecajai meitiņai, kuru dēļ bērns zaudējis dzīvību, pagājušonedēļ aizturētajam tēvam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis un viņš atbrīvots, norāda Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Kamēr kriminālprocesā nav saņemts ekspertīzes slēdziens par bērna nāves cēloņiem, policija papildu informāciju atturas sniegt.

Jau ziņots, ka ceturtdienas naktī dzīvoklī Nākotnes ielā agresīvi noskaņots 1980.gadā dzimis vīrietis, būdams alkohola reibumā, iemetis gultā savu sešus mēnešus veco raudošo meitiņu, kura vēlāk naktī, visticamāk, no triecienā gūtajiem miesas bojājumiem mirusi.

Policija sākusi kriminālprocesu par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Sods par šādu noziegumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Svarīgākais