Nīderlandes pilsonim un viņa sievai uzrāda apsūdzību par bordeļa uzturēšanu Rīgā

Prokuratūra par bordeļa uzturēšanu uzrādījusi apsūdzību Nīderlandes pilsonim un viņa sievai latvietei, kur lielākoties apkalpoti ārzemnieki, aģentūru BNS informēja prokuratūrā.

Prokuratūra uzrādījusi apsūdzību trīs cilvēkiem par sutenerismu, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, norādīja prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne.

Saskaņā ar apsūdzību un policijas iepriekš sniegto informāciju laikā no 2010.gada jūlija līdz 2011.gada 3.maijam laulātais pāris izīrējis dzīvokļus Rīgā, Avotu ielā, kur izmitinātas prostitūtas, izveidota fotostudija, kā arī interneta mājaslapas, kur eskorta pakalpojumu sniedzošas firmas aizsegā tika reklamēti prostitūcijas pakalpojumi.

Kopumā aģentūras katalogos ar segvārdiem reklamēti vairāki desmiti sieviešu, kuras nodarbojās ar prostitūciju un kuras pamatā apkalpoja tikai ārvalstniekus.

Laulātais pāris bija noteicis arī seksuālo pakalpojumu izcenojumus, organizēja prostitūtu darba grafiku, noteica optimālo darba laiku, organizēja prostitūtu piegādi klientiem viesnīcās, kā arī iesaistīja prostitūcijā jaunas personas.

Trešā apsūdzētā ir kāda jauna sieviete, kura bordelī pieņemta kā administratore, taču nodarbojās arī ar sieviešu vervēšanu darbam bordelī.

Patlaban tiek apzinātas personas, kuras saistītas ar izmeklēšanu un kuru fotogrāfijas ir kriminālprocesa materiālos, līdz ar to izmeklēšanas un šo personu interesēs, lai tās nevajadzētu meklēt publiski, prokuratūra lūdz vērsties Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajā prokuratūrā.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais