Meņģelē strādnieki mēģina nodedzināt pirtiņu un aplaupīt saimniekus

Naktī no sestdienas uz svētdienu, 2. oktobrī, trillera cienīgi notikumi norisinājās kādās mājās Meņģeles pagastā, kur trīs nolīgtie strādnieki mēģināja nodedzināt pirtiņu un aplaupīt darba devējus.

Par laimi, cietušie neapjuka, bet ļaundari galu galā atjēdzās un savus baisos nodomus līdz galam nerealizēja.

2.oktobra vakarā kādu Meņģeles pagasta māju saimnieki – 1947.gadā dzimušais A. un viņa 1945.gadā dzimusī kundze, kā jau ierasts, bija devušies pie miera, līdz ap pulksten vieniem naktī viņus pamodināja viens no nesen nolīgtajiem strādniekiem, kurš teica, ka deg pirtiņa, un aicināja saimnieku doties to dzēst.

Uzbrukumu turpina divās frontēs

Neko ļaunu nedomādams, no miega pamodinātais saimnieks metās uz pirtiņu, no kuras cēlās melni dūmi. Pēkšņi divi no strādniekiem tā vietā, lai palīdzētu dzēst, sagrāba saimnieku, iegrūda piedūmotajā ēkā un sāka sist. Vēlāk cietušajam konstatēts galvas smadzeņu satricinājums, deguna kaula lūzums un sejas sasitumi. Kamēr saimnieks varonīgi cīnījās pret uzbrucējiem, no mājas bija izskrējusi saimniece, kura izdzirda vīra kliedzienus, lai zvana policijai un paņem gāzes pistoli. Sieva metās atpakaļ mājā, un viņai sekoja divi ļaundari. Pie saimnieka palika viens no uzbrucējiem. Par laimi, cietušajam izdevās pievarēt stiprā reibumā esošo ļaundari. Tikmēr sieviete bija paguvusi ieslēgties guļamistabā, taču vīrieši atlauza durvis un pieprasīja naudu, kā arī dārgu fotoaparātu. Mājas saimniece skaidroja, ka viņai ir vien pieci lati. Sieviete vēl tagad nesaprot, kā viņai izdevies uzbrucējus pārliecināt, ka fotoaparāts viņiem šai brīdī nekādi nenoderēs.

Jau agrāk nonākuši policijas redzeslokā

Ļaundari pēkšņi it kā atjēdzās un, liekot mieru saimniekiem, sāka villoties savā starpā, proti, laida darbā dūres, lai noskaidrotu, kurš bijis notikušā iniciators. Nevēlēdamās pievērst sev lieku uzmanību, mājas saimniece, kura bija stingri nobrīdināta policijai nezvanīt, pamanījās piezvanīt savam dēlam, kurš nekavējoties ieradās un izsauca likumsargus. Policijas darbinieki noziedzīgi noskaņoto trijotni – 1979.gadā dzimušo liepājnieku V., 1986.gadā dzimušo Gulbenes novada iedzīvotāju A. un 1976.gadā dzimušo Apes pagasta iedzīvotāju K. aizturēja. Visi vīrieši bija stiprā alkohola reibumā. Minētā trijotne laulātā pāra mājās bija nolīgta remontdarbu veikšanai. Viens no vīriešiem šajās mājās jau bija nostrādājis divus mēnešus, bet otri divi bija paguvuši nostrādāt vien divas dienas.

Valsts policijas Rīgas reģiona Ogres policijas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Inga Meikšāne stāsta, ka vīrieši sākotnēji nosauca citu personu datus, taču drīz vien tika noskaidrots, ka vienu no viņiem Madonas tiesa bija izsludinājusi meklēšanā par zādzību no tirdzniecības centra, otrs agrāk bijis vairākkārt administratīvi sodīts, bet trešais – saukts pie kriminālatbildības par zādzību.

Pirms nolīgt darbā, jānoskaidro personas dati

«Pirti, visticamāk, aizdedzinājuši uzbrucēji, jo malkas pagales bija noliktas pie kurtuves un tām pārklāta vatētā sega. Grūti pateikt, kā šis stāsts varēja beigties, ja vien pēkšņi ļaundari nebūtu paši atjēgušies. Sakarā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta 2.daļas par svešas mantas tīšu bojāšanu, aizdedzinot, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 10 gadiem. Tālākās izmeklēšanas gaitā tiks noskaidrotas visas ar šo noziedzīgo nodarījumu saistītās nianses, taču vēlos aicināt potenciālos saimniekus – pirms nolīgstat strādniekus, painteresējaties, kas tie ir par cilvēkiem. Noteikti jāpieprasa uzrādīt personu apliecinošus dokumentus, jānoraksta pases dati un šaubu gadījumā jāvēršas policijā, lai nerastos situācijas, kad saimnieki faktiski neko nezina par cilvēkiem, ko uzņēmuši savās mājās,» saka I.Meikšāne.

Latvijā

Iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi Jūrmalā turpina pieaugt, sasniedzot augstāko vērtējumu pēdējo 25 gadu laikā, atsaucoties uz Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Svarīgākais