Pēc vairāku dienu meklēšanas no Marinzejas ezera izvelk noslīkušo

Ugunsdzēsēji glābēji trešdien pēc vairāku dienu meklēšanas no Marinzejas ezera Krustpils novadā izvila 46 gadus vecu vīrieti, kurš, pēc aculiecinieku stāstītā, bija devies peldēties un ezera vidū sācis slīkt.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informēja, ka pirmdien plkst. 11.07 saņemta informācija, ka Krustpils novada Atašienes pagastā Marinzejas ezerā noslīcis cilvēks.

Pirmajā dienā noslīkušo neizdevās atrast, meklēšana turpinājās arī trešdien, un tikai pašā vakarā 46 gadus vecais vīrietis tika atrasts apmēram 30 metru no krasta, triju līdz četru metru dziļumā.

Pašlaik visus notikušā apstākļus izmeklē Valsts policija. Pēc aculiecinieku stāstītā, vīrietis bija devies peldēties un ezera vidū sācis slīkt. To pamanīja krastā esošie makšķernieki, kuri metās vīrieti glābt, bet nesekmīgi.

Ugunsdzēsēji glābēji pateicas makšķerniekiem, kuri abas dienas, kamēr notika meklēšana, atradās notikuma vietā un sniedza visu nepieciešamo informāciju, lai varētu atrast noslīkušo.

Šogad Latvijā kopumā ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpēm ir izcēluši 78 noslīkušos.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.