Kurzemē divus vīriešus darbavietā traumē krītošas ogles

Kurzemes pusē svētdien divi vīrieši guvuši traumas, ostā salūstot ogļu pārkraušanas mehānismam, aģentūru BNS informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Ševčenko.

Krītošās ogles traumējušas divus 28 un 50 gadu vecus ostas strādniekus, kuri nogādāti slimnīcā ar apakšstilba un galvas traumām.

Savukārt kādā konservu cehā 50 gadu vecs vīrietis traumējis apakšstilbu, sagriežoties ar dzelzs mehānismu.

Latgalē mediķu palīdzība bijusi nepieciešama 59 gadus vecam vīrietim, kurš izkritis no zirga pajūga un guvis galvas traumas, kā arī 85 gadus vecai sievietei, kura bija nokritusi no siena vezuma un traumējusi muguru. Ātro palīdzību izsaucis arī 63 gadus vecs vīrietis, kurš iepriekšējā dienā bija kritis no trīsarpus metru augstuma un salauzis kāju.

Pēc sadzīviska strīda slimnīcā nogādāta 53 gadus veca sieviete ar durtu brūci vēderā un iespējamiem iekšējo orgānu bojājumiem. Savukārt Mikroķirurģijas centrā Rīgā ievietots 41 gadu vecs vīrietis no Zemgales, kurš ar elektrisko zāģi smagi traumējis roku.

Pagājušajā diennaktī NMPD mediķi devušies 1235 izsaukumos.

Latvijā

No daļas iemaksu pensiju otrajā līmenī terminētas pārnešanas uz pirmo līmeni nav saskatāma negatīva ietekme uz nākotnes pensijām, jo pirmā līmeņa kapitāls katru gadu tiek indeksēts un tiek strādāts pie piedāvājuma ieviest bāzes pensiju, intervijā aģentūrai LETA pauda labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Svarīgākais