Strauji bremzējot autobusam, galvas traumas gūst trīs bērni

Rīgā, strauji bremzējot satiksmes autobusam, trešdien traumas guvuši trīs bērni, aģentūrai BNS pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Ševčenko.

Negadījums noticis Brīvības un Bajāru ielas stūrī, kad autobuss strauji nobremzējis un trīs 10 gadu veci bērni – divas meitenes un zēns – krītot guvuši smadzeņu satricinājumu. Visi bērni nogādāti slimnīcā.

"Rīgas satiksmes" pārstāvis Viktors Zaķis aģentūrai BNS pastāstīja, ka kompānija ir informēta par šo gadījumu, tomēr konkrētajā situācijā tā nav bijusi autobusa vadītāja vaina. Autobuss bijis spiests strauji bremzēt, jo tam priekšā, neievērojot zīmi "Dodiet ceļu", izbraukusi automašīna.

Tomēr "Rīgas satiksme" aicina pasažierus, transportā stāvot kājās, stingri turēties, lai maksimāli izvairītos no iespējamām traumām, transportlīdzeklim dažādu apstākļu dēļ veicot neparedzētus manevrus. Diemžēl ik pa laikam cilvēki sabiedriskajā transportā gūst traumas, jo stāv kājās nepieturoties, atzina Zaķis.

Viņš arī piebilda, ka trešdien negadījumā cietušie bērni, tāpat kā citi sabiedriskā transporta negadījumos cietušie, saņems atbalstu no krīžu centra "Skalbes", ar ko "Rīgas satiksme" noslēgusi līgumu par psiholoģiskā atbalsta sniegšanu cietušajiem.

Svarīgākais