Suntažos no bankomāta nozog 38 tūkstošus latu

15. septembrī konstatēts, ka no bankomāta, kas atrodas pašvaldības ēkā Suntažos, nozagti 38 tūkstoši latu. Uzsākts kriminālprocess.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres policijas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Inga Meikšāne stāsta, ka bankomāts atradies nelielā telpā pagasta ēkā. Pagaidām nenoskaidroti ļaundari izsituši loga stiklu un izspieduši aiz tā novietoto finiera plāksni, tad ar speciālu metināmo aparātu bankomātā izgriezts caurums un izņemtas četras kastes ar naudu. Spriežot pēc tā, kā izdarīts noziegums, darbojušies profesionāļi, jo, kā norāda I. Meikšāne, šajā situācijā, nemākulīgi darbojoties ar metināmo aparātu, banknotes būtu sabojātas.

Likumsargi par aptuveni četros naktī izdarīto zādzību informāciju saņēmuši tikai no rīta, jo banka nav uzskatījusi par nepieciešamu bankomātam, kur tiek glabātas lielas summas, pieslēgt signalizāciju.

Latvijā

Transporta enerģijas likums paredz veicināt transporta nozares “zaļināšanu”, ieviešot transporta enerģijas modernizēšanas pienākumus, kā arī samazināt patēriņam nodotās transporta enerģijas siltumnīcefekta gāzes emisiju intensitāti par vismaz 16% līdz 2030. gadam.