Mūziķis atgūst kāpņutelpā atstātas un caur lombardu pārdotas 5000 latu vērtas vijoles

Kāds mūziķis nule atguvis divas kāpņutelpā uz brīdi atstātas apmēram 5000 latu vērtas vijoles, kas jau ar lombarda starpniecību bija nonākušas citās rokās.

Vijolnieks abus instrumentus 20.augustā uz brīdi bija nepieskatītus atstājis mājas kāpņutelpā Kleistu ielā un, kad atgriezies, lai vijoles paņemtu, to tur vairs nebija.

Kad policija saņēmusi informāciju par notikušo, sākta izmeklēšana par zudumu. Noskaidrots, ka vijoles nozadzis kāds 1969.gadā dzimis vīrietis, kurš vērtīgos instrumentus nodevis lombardā un par katru saņēmis 30 latu. Garnadzis pagājušajā nedēļā aizturēts.

Viena no vijolēm ražota 1900.gadā, bet otra – šogad. Abu instrumentu kopējā vērtība ir apmēram 5000 latu.

Policisti, pārbaudot konkrēto lombardu, noskaidroja, ka vijoles kāds jau bija iegādājies. Izmeklēšanas gaitā likumsargi noskaidroja, kurš instrumentus iegādājies, un pašlaik vijoļu īpašnieks savus instrumentus jau ir atguvis.

Raidījums "Degpunktā" augusta beigās ziņoja, ka vijoles pazudušas Latvijas Nacionālās operas vijolniekam Gidonam Grīnbergam. Mūziķis raidījumā toreiz pastāstīja, ka kādu nakti pēc uzstāšanās Rīgas svētku laikā ar abām vijolēm atgriezies mājās, taču viņam neesot bijis mājokļa atslēgu. Mūziķis vairākkārt zvanījis un klauvējies pie durvīm, taču mājinieki to nav sadzirdējuši. Viņš arī nevarēja sazvanīties, jo mūziķa telefonam izlādējusies baterija.

Tad viņš nolēmis iet ārā un pamodināt mājiniekus, saucot vai metot ar akmeņiem otrā stāva dzīvokļa logā. Pirms devies to darīt, vijolnieks savus instrumentus atstājis kāpņutelpā pie durvīm. Kad viņš atgriezies kāpņutelpā, vijoļu tur vairs nebija.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais