Ugunsgrēkā Daugavpils novadā gājis bojā vīrietis

Pagājušajā naktī ugunsgrēkā Daugavpils novada Naujienes pagastā gājis bojā vīrietis, aģentūra BNS uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz ugunsgrēku saņemts pusnaktī, un ierodoties glābēji konstatējuši, ka deg vienstāva dzīvojamā ēka 80 kvadrātmetru platībā. Ugunsnelaimē gājis bojā 46 gadus vecs vīrietis. Glābēji ar liesmām cīnījušies sešas stundas, ugunsgrēka iemesli pagaidām nav zināmi.

Pagājušajā diennaktī kopumā Latvijā reģistrēts 21 ugunsgrēks, tostarp pieci Rīgā, trīs citās lielajās pilsētās un 13 novados. Viens no lielākajiem ugunsgrēkiem dzēsts Liepājā, kur gandrīz 150 kvadrātmetru platībā sestdienas vakarā dega dzīvojamā māja un automašīna. Šajā ugunsgrēkā cietušo nav.

VUGD veicis arī deviņus glābšanas darbus, palīdzot policijai ceļu satiksmes negadījumos, atverot ātrajai palīdzībai dzīvokļa durvis un noceļot no staba kaķi. Saņemti arī pieci maldinoši izsaukumi.

Latvijā

Vakar nācās apmeklēt Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizlūkošanas vadības pārvaldes 3. nodaļu. Kā pavēstē teikts, “uz nopratināšanu”. Jau pirms šīs pratināšanas, un vēl jo vairāk pēc tās, man radās vairāki jautājumi. Manuprāt, tādi, uz kuriem atbildes gribētu dzirdēt arī plašāka sabiedrība.

Svarīgākais