Lielvārdē spēļu zālē nozagto naudu nekavējoties mēģina nospēlēt

Sveša nauda laimi nenes – par šo seno teicienu nācās pārliecināties kādam lielvārdietim, kurš pēc zādzības no spēļu zāles seifa Lielvārdē noziedzīgā ceļā iegūto naudu centās nospēlēt gan tajā pašā, gan kādā citā spēļu zālē. Vienreiz vīrietim izdevās aizbēgt, bet otrā reize bija liktenīga – policija zagli aizturēja un 240 lati viņam var maksāt desmit gadus nebrīvē.

Trešdienas rīts, 5. septembrī, spēļu zālē Lielvārdē, Lāčplēša ielā, iesākās kā ierasts. Ap pulksten 11.10 bija ieradies tikai kāds pastāvīgais klients. Darbiniece uz brīdi iegāja personāla telpās. Pamanījis, ka uz letes palikusi seifa atslēga, klients nolēma šo situāciju izmantot. Veikli izņēmis no naudas glabātuves 240 latus, vīrietis devās prom, taču, pēc brīža nolēmis, ka viņa izdarīto neviens nav pamanījis, vīrietis atgriezās tajā pašā spēļu zālē un, it kā nekas nebūtu noticis, turpināja "iekarot" spēļu automātus. Tikmēr darbiniece jau bija konstatējusi naudas pazušanu un, sapratusi, ka neviens cits nav varējis būt vainīgs pie tās pazušanas, kā vien pastāvīgais klients, nekavējoties aizslēdza durvis, izsaucot gan apsardzi, gan policiju. Sapratis, ka ir "atšifrēts", zaglis izmantoja iespēju un aizbēga pa logu. Tomēr, nauda kā mēdz teikt, spieda kabatu un viņš nolēma izmantot laimi citā spēļu zālē – "Ogres halle" Ogrē, Mālkalnes prospektā, kur viņu arī aizturēja policijas darbinieki. Likumsargi 1975. gadā dzimušo, jau agrāk policijas redzeslokā nonākušo lielvārdieti nogādāja Ogres policijas iecirknī un brīdī, kad tika noformēti dokumenti, vīrietis atkal centās aizbēgt, taču šoreiz šis mēģinājums bija nesekmīgi.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres policijas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Inga Meikšāne informē, ka sakarā ar minēto faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas, kas par zādzību, ja tā izdarīta no glabātavas, paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais