Par ātru braukšanu un mēģinājumu piekukuļot policistus aiztur kādu sievieti

Valsts policija trešdien Rīgā par mēģinājumu ar 30 latiem piekukuļot policistus aizturējusi kādu pārgalvīgu autovadītāju.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde aģentūru BNS informēja, ka policija aizturējusi kādu sievieti, kura pilsētā atļauto braukšanas ātrumu bija pārsniegusi par 38 kilometriem stundā.

Policisti 1952. gadā dzimušās sievietes automašīnu apturēja, jo viņa brauca ar ātrumu 88 kilometri stundā.

Sieviete, lai izvairītos no administratīvā soda, kopā ar apdrošināšanas polises kopiju policistiem iedeva 30 latu. Tomēr Rīgas policisti nebija uzpērkami, tādēļ viņa aizturēta.

Šogad kopš aprīļa Rīgas reģionā šis ir jau septītais gadījums, kad sākts kriminālprocess par kukuļa došanu ceļu policistam, divi no šogad sāktajiem kriminālprocesiem jau nodoti prokuratūrām kriminālvajāšanas sākšanai.

Kopumā Valsts policija Latvijā jūlijā, augustā un septembrī par kukuļdošanu policistiem aizturējusi jau 16 autovadītāju.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.