Turpinās strīds starp Jēkabpilī nošautā policista krustmāti un draudzeni par pabalsta saņemšanu

Jēkabpils spēļu zāles apšaudē traģiski bojāgājušā policista Andra Znotiņa krustmāte Mirdza Znotiņa iebilst pret Jēkabpils rajona tiesas spriedumu, ka Znotiņš un viņa draudzene Dace Vītola divus gadus dzīvojuši kopā un viņiem bijusi kopīga saimniecība, taču Jēkabpils rajona prokuratūra nevar iesniegt attiecīgu apelācijas sūdzību, otrdien vēsta "Latvijas avīze".

notiņa krustmāte savā iesniegumā tiesai un prokuratūrai norādījusi, ka viņai ir svarīgi pierādījumi un liecinieku liecības, kas var apstiprināt, ka Vītolai nav bijusi kopdzīve ar Andri Znotiņu un ka viņa rīkojusies negodprātīgi, tiesai sniedzot apzināti nepatiesas liecības, tā mēģinot vienpersoniski iegūt Iekšlietu ministrijas vienreizējo 50 000 latu pabalstu.

Jēkabpils prokuratūra skaidro, ka protestu nevar iesniegt tāpēc, ka tās prokurors nav piedalījies tiesas sēdē, tātad nav lietas dalībnieks. Civilprocesa likuma 413. pants nosakot, ka par pirmās instances tiesas spriedumu lietas dalībnieki var iesniegt apelācijas sūdzību, prokurors – apelācijas protestu.

"Tā kā Jūs uzskatāt, ka ir aizskartas Jūsu tiesības, pieteikumā tiesai Jūs vispār neminot kā ieinteresēto personu, Jums pēc Jēkabpils rajona tiesas sprieduma stāšanās likumīgā spēkā ir jāvēršas pie Augstākās tiesas priekšsēdētāja vai Senāta Civillietu departamenta priekšsēdētāja, vai ģenerālprokurora protesta iesniegšanai Senātam, minot savus argumentus, kāpēc pirmās instances tiesas nolēmums būtu noprotestējams," teikts prokurores Rutas Uļjanovas parakstītajā atbildē Znotiņa krustmātei.

Znotiņa norādījusi, ka šo ieteikumu izmantos un iesniegs protestu Senātam.

Laikraksts arī saņēmis vairākas vēstules ar lasītāju komentāriem par bojāgājušā policista un viņa draudzenes attiecībām, kuri sakās abus pazīstam un neuzskata, ka šīs attiecības būtu bijušas nopietnas.

Vītola laikrakstam atteikusies atbildēt uz jebkādiem jautājumiem un nekādus komentārus nav sniegusi.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.