Latgalē aiztur jauniešus par naudas izspiešanu no invalīdes un viņas pusaugu dēla nolaupīšanu

Valsts policija Latgalē aizturējusi divus jauniešus par naudas izspiešanu no invalīdes un viņas pusaugu dēla nolaupīšanu.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde aģentūru BNS informēja, ka policija par 100 latu izspiešanu un pusaudža nolaupīšanu aizturēja divus – 1987. un 1990.gadā dzimušus – vīriešus.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka aizturētie par savu upuri bija izraudzījušies 1960.gadā dzimušu sievieti, trešās grupas invalīdi, un viņas 13 gadu veco dēlu, kuri dzīvoja kādā viensētā Līvānu novadā.

Kā ieganstu naudas pieprasīšanai abi vīrieši norādīja sievietes vainu viņu suņa pazušanā.

Iebiedējot sievieti, abi naudas tīkotāji vairākas reizes ielauzušies pie viņas mājās. Pēdējā reizē, lai nodrošinātos, ka sieviete sagādās pieprasīto naudu, vīrieši aizveda sev līdzi viņas nepilngadīgo dēlu un turēja to ieslodzītu pirtī.

Kad sieviete sagādājusi izspiedējiem naudu, viņai dēlu atdeva.

Abi cietušie bija tā iebiedēti, ka par notikušo nevienam neziņoja un divas naktis pavadīja zem klajas debess.

Par noziegumu policiju uzzināja 23.augustā, kad pēc palīdzības policijā vērsās cietušo radinieki, kuri ziņoja par tuvinieku pazušanu.

Viens no aizdomās turētajiem agrāk jau sodīts. Abiem vīriešiem tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.