Rīgā zaglis glābiņu rod zem pieturā piebraukuša autobusa riteņiem

Rīgā sestdien kāds ģitāras zaglis, bēgot no ģitāras īpašnieka un viņa draugiem, glābiņu mēģinājis rast zem tikko pieturā piebraukuša autobusa riteņiem.

Incidentā neviens traumas gan neguva.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka 30.jūlijā kāda kompānija Rīgā lietojusi alkoholu. Viens no kompānijas dalībniekiem devies mājās, līdz sabiedriskā transporta pieturā saticis citu jaunieti no tās pašas kompānijas.

Abi aprunājušies, līdz satiktais paziņa palūdzis iedot uzspēlēt ģitāru. Vīrietis instrumentu iedevis, bet pats iegājis krūmos atviegloties. Kad viņš atgriezies, paziņa ar visu ģitāru jau bija pazudis.

20.augustā Ķīpsalā cietušais kopā ar draugiem nejauši saticis ģitāras zagli un prasījis atzīt vainu izdarītajā noziegumā. Saprotot, ka ir pieķerts, zaglis meties bēgt un paslēpies zem pieturā tikko piebraukuša satiksmes autobusa.

Uz notikuma vietu izsaukta policija, kas panāca 1985.gadā dzimušā bēgļa izlīšanu no paslēptuves. Turpat pie autobusa mētājusies gāzes pistole, kuras īpašnieks vēl tiks noskaidrots.

Kāda aculiecinieka nofilmētajā video, kas publicēts portālā "delfi.lv", redzams, ka bēglis ir apgūlies tieši zem autobusa priekšējiem riteņiem.

Videomateriālā pieturā redzama arī jau pieminētā pistole. Notikušo satraukti vēroja pasažieri, un tikai pēc policistu ierašanās jaunietis piecēlies kājās. Pirms tam viņš likumsargiem kaut ko uzbudinātā balsī skaidrojis.

Policija sākusi kriminālprocesu par piesavināšanos.

Latvijā

Transporta enerģijas likums paredz veicināt transporta nozares “zaļināšanu”, ieviešot transporta enerģijas modernizēšanas pienākumus, kā arī samazināt patēriņam nodotās transporta enerģijas siltumnīcefekta gāzes emisiju intensitāti par vismaz 16% līdz 2030. gadam.