Līvānos aiztur jaunieti par padomju armijas karavīru piemiņas vietas apgānīšanu

Valsts policija Līvānos ceturtdien aizturējusi jaunieti, kurš dzērumā apgānījis Otrajā pasaules karā kritušo padomju armijas karavīru piemiņas vietu.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde aģentūru BNS informēja, ka ceturtdienas rītā Līvānos, Fabrikas ielā, konstatēts vandalisma fakts Otrajā pasaules karā kritušo padomju armijas karavīru piemiņas vietā, kur bija bojātas trīs piemiņas plāksnes.

Preiļu policijā tika sākts kriminālprocess par kapa apgānīšanu.

Policija jau pēc dažām stundām par minēto noziegumu aizturēja kādu 1988.gadā dzimušu Līvānu iedzīvotāju, kurš agrāk nebija nonācis konfliktā ar likumu.

Policija noskaidroja, ka iepriekšējā vakarā trīs jaunieši netālu no notikuma vietas bija lietojuši stiprus alkoholiskos dzērienus.

Nedaudz vēlāk starp viņiem izcēlās konflikts, pēc kā divi jaunieši aizgāja projām, bet palikušais nolēma izlādēt dusmas un sāka dauzīt piemiņas plāksnes apbedījuma vietā.

Savu uzvedību jaunietis izskaidroja ar stipro reibumu, savu vainu atzina, un nekādu nacionālo jeb politisko motīvu viņa rīcībai nav bijis.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais