Vilciena konduktoru sitēji izklaidējoties sevi apzīmogojuši ar nolaupīto zīmogu

Valsts policija aizturējusi trīs agrāk sodītus vīriešus un kādu sievieti uz aizdomu pamata par vilciena konduktoru piekaušanu un aplaupīšanu.

Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava aģentūrai BNS pastāstīja, ka aizturētie vīrieši dzimuši 1990., 1987., un 1985.gadā un ir agrāk sodīti par mantiskiem noziegumiem, turklāt jaunākais tiesāts arī par huligānismu un pretošanos policijai.

Aizturētā 1981.gadā dzimusī sieviete ir četru bērnu māte, taču viņai atņemtas bērnu aprūpes tiesības, un pašlaik sieviete jau gaida tiesu lietā par svešas mantas bojāšanu.

Policija noskaidrojusi, ka nolaupītā konduktoru mape izmesta sausajā tualetē, bet ar nolaupīto zīmogu huligāni sevi izklaidējoties apzīmogojuši.

Jau ziņots, ka Skrīveros 6.augustā divi vilciena konduktori aizrādīja kādai iereibušai kompānijai – trim vīriešiem un vienai sievietei – par pīpēšanu vilcienā. Pēc aizrādījuma sācies verbāls konflikts, un tad sekojusi dūru palaišana. Konduktoriem atņemti iekasētie 45 lati, mape ar dokumentiem un zīmogs.

Jumpravā kompānija izkāpusi, taču ne kontrolieri, ne iespējamie aculiecinieki par notikušo policijai nav ziņojuši. Arī vilciens nav veicis ārkārtas apstāšanos.

Kontrolieri iesniegumu policijai nodevuši tikai Rīgā.

Policija sākusi kriminālprocesu par laupīšanu un konduktorus nosūtīs uz medicīnas iestādi, lai mediķi konstatētu, kādi miesas bojājumi nodarīti.

Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrība sola piešķirt 500 latu prēmiju policistiem, kuri atklās lietu par uzbrukumu diviem vilciena konduktoriem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.