Izglītības ministrija vēršas policijā saistībā ar pretlikumīgām darbībām Murjāņu sporta ģimnāzijā

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) vērsusies Valsts policijas Kriminālpolicijas pārvaldē ar iesniegumu par iespējamām pretlikumīgām darbībām Murjāņu sporta ģimnāzijā.

IZM radušās aizdomas par iespējamām pretlikumīgām darbībām, radot zaudējumus valsts budžetam.

Ministrija nosūtījusi Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldei vēstuli, kurā, pamatojoties uz IZM 2011.gada jūlijā veiktajā iekšējā auditā "Murjāņu sporta ģimnāzijas finanšu vadība" konstatētajām iespējamām pretlikumīgām darbībām, radot zaudējumus valsts budžetam, lūdz izskatīt Murjāņu sporta ģimnāzijas amatpersonu veikto darbību likumību un lemt par kriminālprocesa sākšanu.

IZM par audita rezultātiem informējusi Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldi, lai atbilstoši kompetencei tā vērtētu situāciju un lemtu par kriminālprocesa sākšanu.

Pašlaik, kamēr tiek izvērtēta situācija, no amata pienākumu veikšanas atstādināts Murjāņu sporta ģimnāzijas direktors.

Latvijā

Kas notiks ar šobrīd pustukšo Rīgas brīvostu un citām Latvijas ostām; vai patiesi ostās jāsāk būvēt dārgi elitārie dzīvojamie rajoni un biroju telpas; kādēļ mēs labprātīgi atsakāmies arī no sankcijām nepakļautām kravām un cik saprātīgi rīkojamies naudas pelnīšanā – “Neatkarīgās” saruna ar Rīgas brīvostas bijušo pārvaldnieku Leonīdu Loginovu.

Svarīgākais