Vidzemē sievieti sadzeļ aptuveni 30 bišu

Kādu sievieti Vidzemē sadzēlušas aptuveni 30 bites, aģentūra BNS uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Pagājušajā diennaktī mediķi steigušies sniegt palīdzību vairākiem cilvēkiem, kurus sadzēlušas bites vai lapsenes, tostarp sievietei, kurai iedzēlušas aptuveni 30 bites, pastāstīja dienesta pārstāve Laura Ševčenko.

Vairāki desmiti bišu sadzēlušas 39 gadus vecu sievieti Vidzemē. Sievietei no bišu kodumiem iestājās anafilaktiskais šoks, un pēc pirmās palīdzības sniegšanas viņa nogādāta slimnīcā.

Savukārt Rīgas reģionā pēc bišu vai lapseņu kodumiem ātrās palīdzības mediķi devās pie sešiem cilvēkiem, tostarp pie divus gadus veca bērna, kurš tika nogādāts ārstniecības iestādē.

Pēdējās diennakts laikā mediķi palīdzējuši arī sešus gadus vecai meitenītei, kuru sakoda pašu suns. Meitene nogādāta slimnīcā.

Kopumā dienests devās 1099 izsaukumos, no kuriem 182 bija saistīti ar dažādām traumām.

Latvijā

“Tas viennozīmīgi ir valsts drošības jautājums,” pēc notikušā konkursa vērtējot atteikumu reģionālajiem medijiem piešķirt Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzekļus digitalizācijai, teic Latvijas preses izdevēju asociācijas (LPIA) valdes priekšsēdētāja vietnieks un atbildīgais par reģionālajiem medijiem Guntars Līcis. Daudziem medijiem tas nozīmēs darbības pārtraukšanu. Taču bez reģionālajiem medijiem veidosies dezinformācijas zonas, ko ar savu saturu piepildīs ienaidnieki. Un to mums ir daudz.

Svarīgākais