Policijai joprojām nav aizdomās turēto lietā par Caunes iespējamo dalību malumedībās

Valsts policijai pagaidām nav aizdomās turēto lietā par nelikumīgām medībām Platones pagastā, kurās, iespējams, iesaistīts arī Jelgavas novada mērs Ziedonis Caune (Zaļo un zemnieku savienība).

"Notiek izmeklēšana," norāda Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece, kura gan nekādus komentārus, tostarp par ekspertīzēm, nesniedza.

Viņa gan atzina, ka kriminālprocesā aizdomās turēto pagaidām nav.

Jau vēstīts, ka februāra beigās Jelgavas novadā notikušas malumedības, kurās, iespējams, bija iesaistīti Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Caune un Ropažu mežniecības mežzinis Jānis Ozoliņš. Līdz brīdim, kad ieradās policijas darbinieki, viņu bija aizturējuši vietējie mednieki.

Policistam, kurš bija atbildīgs par pārkāpuma konstatēšanu un likumsargu tālāko rīcību Platones pagastā, par pieļautajiem pārkāpumiem piemērots rājiens.

Viņš nekvalificēja notikušo, kā arī nenogādāja aizturētās personas policijas iecirknī. Tā vietā policists, pret kuru bija ierosināta disciplinārlieta, personām, pie kurām atradās arī šaujamierocis, ļāva doties mājās, iepriekš norādīja policijā.

Tikmēr Latvijas Zemnieku savienības (LZS) goda tiesa izteikusi visstingrāko brīdinājumu Caunem par neētisku un necienīgu rīcību. Goda tiesa vērtējusi situāciju kopumā – gan Caunes piedalīšanos piknikā kopā ar pašvaldības iestāžu pārstāvjiem komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā 14.jūnija pēcpusdienā, gan aizdomas par Caunes iespējamo piedalīšanos nelikumīgās medībās.

Svarīgākais