Latvijas un Lietuvas ceļu policija uz robežas reidā sastāda 27 administratīvā pārkāpuma protokolus

Šonedēļ Latvijas un Lietuvas ceļu policijas darbinieki, uz robežas veicot autopārvadājumu kontroles reidu, kopumā sastādījuši 27 administratīvā pārkāpuma protokolus.

VP Satiksmes uzraudzības biroja darbinieki sadarbībā ar Lietuvas ceļu policiju un Lietuvas ceļu transporta inspekciju Grenctāles un Medumu robežkontroles punktos veikuši kopējus kravas un pasažieru pārvadājumu kontroles pasākumus.

Kontroles pasākumu laikā Lietuvas kolēģi pārbaudījuši 30 kravu, 52 vieglos transportlīdzekļus un 25 autobusus. Par konstatētajiem pārkāpumiem Lietuvas policija sastādījusi 10 administratīvo pārkāpumu protokolu par drošības jostu nelietošanu un pārkāpumiem darba un atpūtas laika režīma ievērošanā.

Latvijas Valsts policija pārbaudījusi 67 kravas, 34 vieglos transportlīdzekļus un 21 autobusu. Kopumā par konstatētajiem pārkāpumiem VP sastādījusi 17 administratīvo pārkāpumu protokolus, galvenokārt par darba un atpūtas laika režīma neievērošanu.

Līdzīgus kontroles pasākumus, lai novērstu pārkāpumus autopārvadājumu jomā, VP veiks arī turpmāk.

Kopējā autopārvadājumu kontrole tika veikta Eiropas valstu ceļu policijas tīkla "TISPOL" vienotas operācijas ietvaros, kas norisinās visās Eiropas valstīs no 25.līdz 31.jūlijam.

Latvijā

No daļas iemaksu pensiju otrajā līmenī terminētas pārnešanas uz pirmo līmeni nav saskatāma negatīva ietekme uz nākotnes pensijām, jo pirmā līmeņa kapitāls katru gadu tiek indeksēts un tiek strādāts pie piedāvājuma ieviest bāzes pensiju, intervijā aģentūrai LETA pauda labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Svarīgākais