Kuģītis "Vecrīga" uzskrējis Akmens tiltam; apkalpe vaino dzērāju "jociņu"

Svētdienas naktī Rīgā pie viena no akmens tilta balstiem paralēli tiltam iestrēdzis upes kuģītis "Vecrīga", ziņo portāls "Delfi".

Sākotnēji kuģītis izskatījies tukšs, jo gaismas bija izslēgtas, tomēr vēlāk izrādījies, ka uz tā ir vismaz viens apkalpes loceklis. Pirmā notikuma vietā ieradās pašvaldības policijas ekipāža, taču trīs policisti tikai nofotografējuši kuģīti un paziņojuši, ka izsaukumu saņēmusi Valsts policija, kas ar šo lietu nodarbosies

Pašvaldības policisti neoficiāli norādījis, ka ar šiem upes kuģīšiem diezgan bieži, "gandrīz katru gadu", notiek dažādas ķibeles, un neoficiālā versija par naktī uz svētdienu notikušo bija tāda, ka, ceļoties ūdens līmenim upē, kuģis, kas nebija nebija kārtīgi pietauvots, atrāvies no piestātnes un, straumes nests, atdūries pret tiltu.

Tomēr, kad pēc aptuveni 15 minūtēm ieradās Valsts policija, no tumšā kuģīša kabīnes iznāca vīrietis un pavēstīja, ka kādi piedzērušies cilvēki atsējuši kuģīti, kurš bijis pietauvots, un viņš nepaguvis neko izdarīt, tāpēc straume to aiznesa.

Viņš apgalvoja, ka ir sazinājies ar kādu citu no Daugavas kuģīšiem, kas solījies "Vecrīgu" atvilkt atpakaļ uz piestātni.

Portālam "Delfi" no policijas neoficiāli kļuva zinām, ka vīrietis uz kuģīša ir apsargs, tāpēc policija gaidīja ierodamies kuģīša kapteini, lai lemtu par tālāko rīcību.

Apsargs portālam "Delfi" pastāstījis, ka straume kuģīti aiznesa aptuveni ceturksni pāri pusnaktij. Viņš sacīja, ka pēkšņi pamanījis kaut ko dīvainu, un izrādījies, ka straume nes kuģi prom. Pirms tam pie piestātnes blakus kuģītim ilgāku laiku sēdējusi kāda kompānija – četri vīrieši un sieviete. "Viņi sēdēja, sēdēja, sēdēja, sēdēja, pēc tam pazuda, bet es aizpeldēju prom," sacīja apsargs.

Aptuveni stundu pēc negadījuma apsargs portālam "Delfi" stāstīja, ka nezinot, kādā veidā izdosies kuģīti no tilta atbrīvot, bet tagad viņš gaidot kapteiņa ierašanos.

Vēlāk Latvijas Radio ziņojis, ka kuģītis ir veiksmīgi nogādāts atpakaļ piestātnē. Paša spēkiem kuģītis nav spējis izkļūt no kļūmīgā stāvokļa, tāpēc izsaukti buksieri, kas "Vecrīgu" pavilkuši prom no tilta balstiem, bet uz piestātni kuģītis varējis aizbraukt pats. Negadījumā tam izspiests tikai viens stikls.

Kuģīša īpašnieks Latvijas Radio stāstīja, ka par kuģa atsiešanu liecinot sausās un uz kuģa noliktās tauvas. Lai atrastu vainīgos, "Vecrīgas" pārstāvji vērsušies policijā.

Kuģīša nedienas piesaistīja arī nedaudzo naksnīgo garāmgājēju uzmanību, un to apsprieda un fotografēja pārdesmit cilvēku.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais