Žigulim iebraucot dīķī, iet bojā divi jaunieši

Baldones pusē piektdien dīķī iebraukusi automašīna ar četriem jauniešiem, no kuriem divi negadījumā gājuši bojā, aģentūrai BNS pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Avārijā mirusi 22 gadus veca sieviete un 20 gadu vecs vīrietis, bet līdzīga vecuma jauniete pēc slīkšanas nogādāta slimnīcā, kur ārstēšanā iesaistīts arī NMPD Operatīvās medicīnas daļas bronhologs. Ceturtais jaunietis no notikuma vietas aizbēdzis.

Saskaņā ar glābēju rīcībā esošo informāciju jaunieši ar žiguli braukuši peldēties uz kādu dīķi mežā, bet apkārtni nav pārzinājuši. Visticamāk, lietots arī alkohols, mašīna nav laicīgi piebremzējusi un iebraukusi dīķī. Divi no jauniešiem izkļuvuši no mašīnas un izvilkuši arī pārējos divus, taču viņu dzīvību nav izdevies glābt.

Jaunieši sākumā zvanījuši vecākiem, kuri pēc tam izsaukuši policiju un glābējus, taču ne cietušie, ne viņu vecāki nav varējuši konkrēti aprakstīt negadījuma vietu. Tādēļ glābējiem bijis grūti to atrast un līdz ar to arī sniegt operatīvu palīdzību.

Svarīgākais