Ugunsdzēsēji dūmojošā dzīvoklī atrod piedegušu ēdienu un divus cilvēkus bezsamaņā

Ugunsdzēsēji ceturtdien Ventspilī izglābuši divus cilvēkus, kuri piedeguša ēdiena radītos dūmos bija zaudējuši samaņu, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Izsaukums saņemts plkst.8.37 uz Liepu ielu Ventspilī par to, no kāda daudzdzīvokļu nama atvērtā loga nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji steigušies uz dzīvokli, bet durvis neviens nav vēris vaļā. Glābēji dzīvoklī iekļuvuši pa atvērto logu.

Virtuvē uz plīts dūmojis katliņš, kurā pirms krietna laika uzlikti vārīties pelmeņi. Savukārt istabā bezsamaņā gulējusi vidēja vecuma sieviete un vīrietis. Visi dzīvokļa logi atvērti, lai telpas ātrāk izvēdinātu, un sniegta pirmā palīdzība cietušajiem, kuri drīz vien nākuši pie samaņas un nodoti mediķiem.

Līdzīgs negadījums noticis Rīgā, Jaunrozes ielā, kur plkst.1.30 saņemta informācija, ka no kāda nama trešā stāva loga nāk dūmi. Nekavējoties uz notikuma vietu devušās divas autocisternas un autokāpnes, taču dzīvokļa saimnieki bija pamodušies un noņēmuši no plīts pārgatavoto ēdienu. Arī 19.jūlijā uz līdzīgiem gadījumiem ugunsdzēsēji izbraukuši divas reizes – Rīgā, Prūšu ielā un Maltas ielā.

Šogad VUGD ugunsdzēsēji devušies uz 160 izsaukumiem, kur piedūmojuma iemesls bija piededzis ēdiens.

"Situācijas varētu likties pat komiskas, ja vien šogad tieši šādos gadījumos nebūtu cietuši 11 cilvēki, turklāt, ja vien nebūtu apkārtējo cilvēku modrības, kuri par redzamajiem dūmiem ziņo VUGD, un ugunsdzēsēju operativitātes, vairums no šiem aizmāršīgajiem pavāriem tā arī nepamostos," norādīja Vetere.

Visbiežāk uzlikt uz plīts gatavot ēdienu, bet pēc tam par to aizmirst vai doties nosnausties gadās vecāka gada gājuma ļaudīm vai cilvēkiem alkohola reibumā.

Svarīgākais