"Positivus" festivāla otrajā dienā divi kriminālprocesi par narkotisko vielu glabāšanu

© f64

"Positivus" festivāla otrajā dienā policija ierosinājusi divus kriminālprocesus par narkotisko vielu glabāšanu, bet kopumā lielu pārkāpumu nav bijis, un festivāls noritējis mierīgi, rezumēja Valsts policijas pārstāve Vidzemes reģionā Ilze Ungure.

Arī organizatori vērtē, ka festivāla divas dienas noritējušas bez starpgadījumiem.

Sestdien policija sākusi divus kriminālprocesus par narkotisko vielu glabāšanu un četras administratīvās lietvedības. Pārkāpuma smagumu noteicis atrasto narkotiku daudzums, paskaidroja Ungure. Jau ziņots, ka dienu iepriekš policija uzsāka septiņas administratīvās lietas par narkotiku glabāšanu, kas tika atrastas pie cilvēkiem festivāla laikā.

Policija svētdien turpina strādāt pasākuma apkārtnē, jo festivāla apmeklētāji dosies uz mājām. Policija uzmanīs satiksmi uz ceļiem.

"Mūsu uzdevums ir sekmīgi nodrošināt automašīnu plūsmu, jo cilvēki festivāla telšu pilsētiņā jau modīsies visas dienas garumā," viņa norādīja, prognozējot aktīvāku satiksmi uz ceļa vakarpusē.

Arī "Positivus" festivāla rīkotājs Ģirts Majors aizvadītās nakts preses konferencē, kas tika sarīkota pēc pēdējā koncerts izskanēšanas, vērtēja, ka kopumā festivāls aizritējis mierīgi un bez starpgadījumiem.

Jau ziņots, ka Salacgrīvā piektdien un sestdien notika Baltijā lielākais mūzikas un mākslas festivāls "Positivus", kas šogad atzīmēja piecu gadu pastāvēšanu.