Krievijā tiesai nodota lieta pret Latvijas iedzīvotāju par 130 kilogramu hašiša kontrabandu

Pleskavas apgabala prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā Latvijas iedzīvotājam izvirzītas apsūdzības par vairāk nekā 130 kilogramu narkotiskās vielas hašiša nelikumīgu ievešanu Krievijā, informēja prokuratūra.

Pleskavas apgabala prokuratūra apstiprināja apsūdzību izvirzīšanu par kontrabandu Latvijas iedzīvotājam Aleksejam Fomenko.

Krievijas muitnieki uz robežas ar Latviju Buračku kontrolpunktā martā aizturēja Fomenko, kurš mēģināja ievest Krievijā vairāk nekā 130 kilogramus hašiša.

Pārbaudot Latvijas iedzīvotāja automašīnu "Volvo", tajā atrasts 131,1 kilograms hašiša.

Fomenko Rīgā no pagaidām nenoskaidrotas personas saņēma automašīnu, kas bija aprīkota ar īpašām slēptuvēm, kurās bija ievietotas narkotikas. Kopumā automašīnā atrasti 179 narkotiku sainīši.

Pleskavas apgabala prokuratūra norāda, ka lieta izskatīšanai pēc būtības nodota Sebežas rajona tiesai. Apsūdzētais atrodas apcietinājumā.

Latvijā

VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC) ir izsludinājusi apjomīgu iepirkumu ceļu apgaismojuma uzturēšanai un modernizācijai. Vieni no pretendentiem esot Valsts kontroles izgaismoto dārgo auto elektrouzlādes staciju būvētāji – SIA “Reck”.

Svarīgākais