Likvidēts ugunsgrēks Kolkas bākā

Naktī no svētdienas uz pirmdienu izcēlies ugunsgrēks Kolkas bākas ēku kompleksā. Tā kā uz Kolkas bākas salas ikdienā cilvēki neatrodas, tad informācija par ugunsgrēku ap pulksten četriem no rīta saņemta no kāda garām braucoša zvejnieka.

Ugunsgrēku dzēst devās NBS Gaisa Spēku helikopters un Jūras Spēku Krasta apsardzes dienesta (KAD) speciālisti ar kuģi Astra. Brīdī, kad tika uzsākti dzēšanas darbi, viena no ēkām jau bija nodegusi, otru izdevās apdzēst. Pēc ugunsgrēka likvidācijas helikopters atgriezās Ventspilī, kur joprojām ir gatavības režīmā, savukārt KAD speciālisti turpina darbu uz salas, lai pilnībā izslēgtu atkārtotas aizdegšanās iespēju.

Latvijas Jūras administrācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Krastiņš izsaka pateicību Gaisa Spēku un Jūras Spēku speciālistiem par ugunsgrēka dzēšanā ieguldīto darbu un augsto profesionalitāti, jo īpaši ņemot vērā, ka ugunsgrēku dzēšana nav NBS tiešais pienākums.

Pēc Latvijas Jūras administrācijas pašlaik rīcībā esošās informācijas, pati Kolkas bāka nav cietusi un tās darbs nav traucēts. Nodegusi ir kāda no bijušajām kompleksa dzīvojamām vai saimniecības ēkām. Cilvēki ugunsgrēkā nav cietuši.

Kolkas bāka ir Latvijas Jūras (JA) administrācijas īpašums, kas nodots apsaimniekošanā Rīgas brīvostai. JA īpašums ir apdrošināts. Par ugunsgrēka cēloņiem tiks veikta izmeklēšana.