Jaunietis nesavalda pašizgatavotu motociklu un iebrauc žogā

Līvānos sestdien jaunietis nav savaldījis pašizgatavotu motociklu un iebraucis žogā.

Negadījums sestdien plkst. 6.15 noticis Līvānos. Pēc negadījuma 21 gadus vecais jaunietis nogādāts Jēkabpils slimnīcā.

Pagājušajā diennaktī traumēti arī vairāki gājēji.

Rīgā pagaidām nenoskaidrots autovadītājs ar automašīnu uzbraucis 2003.gadā dzimušam bērnam, kurš ar kājas un krūšu kurvja traumām, galvas sasitumu un ādas nobrāzumiem nogādāts Bērnu slimnīcā, bet pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas palaists mājās.

Savukārt Jūrmalā, Jomas ielā, automašīnas "Volkswagen" vadītājs uzbrauca diviem cilvēkiem. 1952.gadā dzimušais vīrietis ar kājas traumām, nobrāzumiem un galvas sasitumu nogādāts Jūrmalas slimnīcā, bet 1953.gadā dzimusi sieviete ar galvas smadzeņu satricinājumu, pleca un kāju sasitumiem nogādāta Paula Stradiņa slimnīcā.

Tāpat Rīgā nezināms autovadītājs ar automašīnu "Peugeot" uzbraucis gājējai, kura pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas palaista mājās.

Pagājušajā diennaktī reģistrētas arī vairākas transportlīdzekļu zādzības. Rīgā, Zeltiņu ielā, nozagta 2003.gada "Honda Accord", kas nebija apdrošināta, bet bija aprīkota ar signalizāciju. Savukārt Rīgā, Maskavas ielā, nozagta 1998.gada "Audi A4" markas automašīna gaiši pelēkā krāsā, tā bijusi apdrošināta un ar signalizāciju. Jūrmalā nozagts melns 2006.gada "BMW 520", bet Salacgrīvā, atlaužot autoservisa stāvlaukuma vārtus, nozagta 1996.gada izlaiduma automašīna "Opel Astra".

Aizvadītajā diennaktī atrasti arī vairāki spridzekļi. Rēzeknes novadā, Ilzeskalna pagastā, uz lauka atrasts II Pasaules kara artilērijas lādiņš, un par to paziņots Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS). Pienavā, Tukuma novadā, uz lauka pie mājām "Krones" atrasti divi lādiņi, bet Jaunbērzes pagastā atrasti trīs II Pasaules kara lādiņi.

Veicot meža darbus, Kalētu pagastā atrasti četri nesprāguši lādiņi, par ko paziņots NBS speciālistiem, bet Kalsnavas pagastā, remontējot klēti, atrasts kara laika lādiņš.

Savukārt Talsu novadā pie Lejslabiņu ezera atrasts kara laika granātmetējs ar granātu, par ko paziņots nesprāgušās munīcijas neitralizācijas speciālistiem.

Latvijā

Speciālos avio līgumreisus valsts amatpersonas varēs izmantot gan ārkārtas situācijās vai izņēmuma stāvoklī, gan gadījumos, kad regulārie komercreisi ir jāgaida ilgāk par 12 stundām pirms vai pēc apmeklējamā pasākuma, paredz Valsts kancelejas (VK) izstrādātie grozījumi regulējumā par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi.

Svarīgākais