Prokuratūrā pārsūdz lēmumu izbeigt kriminālprocesu par Mārtiņa Freimaņa radinieku apkaunošanu

Liepājas prokuratūrā iesniegta sūdzība par policijas lēmumu izbeigt iepriekš sākto kriminālprocesu saistībā ar mūžībā aizgājušā mūziķa un komponista Mārtiņa Freimaņa tuvinieku nomelnošanu interneta vietnēs, apstiprināja Liepājas prokuratūras virsprokurors Atis Dzērvēns.

Sūdzību prokuratūrā iesniegusi Freimaņa pusmāsas māte Inta Freimane, kura ir nemierā ar to, ka vainīgie netiks saukti pie atbildības.

Prokuratūra iepazīsies ar krimināllietas materiāliem un izvērtēs, vai policijas lēmums izbeigt kriminālprocesu ir pamatots.

Policija kriminālprocesu iepriekš sāka pēc diviem Krimināllikuma pantiem – par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī, kā arī draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šos draudus var izpildīt.

Taču izmeklēšanas laikā, izvērtējot visus apstākļus, nav saskatīts šajos pantos norādīto noziedzīgo nodarījumu sastāvs, līdz ar to nolemts kriminālprocesu izbeigt, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Jau vēstīts, ka Liepājas policija februāra beigās sāka kriminālprocesu par Freimaņa tuvinieku nomelnošanu interneta vietnēs.

Policija pārbaudi sākta, pamatojoties uz 10.februāri saņemto Intas Freimanes iesniegumu.

Pēc mūziķa nāves daudzos komentāros internetā izteikti pārmetumi Freimaņa tuviniekiem, ka viņi vainojami grupas "Tumsa" līdera nāvē. Mūziķa tuviniekiem komentētāji arī pārmeta, ka viņi vēlas iedzīvoties uz mūziķa nāves rēķina.

Inta Freimane masu medijiem atzinusi, ka interneta komentētāji draudējuši ar linča tiesu, solījušies atņemt urnu ar mūziķa pelniem, publiskota viņas dzīvesvietas adrese un darbavieta.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais