Rīgas centrā aiztur rūdītu naudas izspiedēju bandu

Valsts policija paziņojusi par četru, agrāk tiesātu personu aizturēšanu saistībā ar 10 000 ASV dolāru (4920 latu) izspiešanu.

VP galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) priekšnieks Uģis Araks šodien žurnālistiem pastāstīja, ka personas, kas ir zināmas kriminālā vidē jau no 90. gadiem, aizturētas pēc vairāku mēneša intensīva darba.

Aizturēto vidū ir 1962. gadā dzimušais Ēriks Lovecs, 1947.gadā dzimušais Nikolajs Haritonovs, 1958. gadā dzimušais Vladimirs Vasiļjevs ar iesauku «holodilnik» un 1966.gadā dzimušais Vitālijs Baranovs.

Aizturēšana notikusi naudas saņemšanas brīdī kādā no Rīgas centra kafejnīcām. Personas iespējams „noalgojis” kāds tirdzniecības jomā strādājošs uzņēmējs, kurš vēlējies nopelnīt, pieprasot naudu par nenotikušu darījumu. U. Araks min, ka lietā iesaistīti divi biznesa partneri, no kuriem viens vēlējies problēmas risināt pretlikumīgā ceļā – izspiežot naudu.

Pagaidām nav informācijas par citiem gadījumiem, kuros grupējums iesaistīts, taču lietā iespējams darbojas vēl citas personas. Policija turpina izmeklēšanu un uzņēmēju vārdus pagaidām neatklāj.

Svarīgākais