Sieviete, kura ar "Porsche" taranēja pieturu, bijusi narkotiku reibumā

© f64

Policija noskaidrojusi, ka 23 gadus vecā Beāte, kura 31. maijā ar "Porsche Cayman" markas auto ietriecās pieturā pie Katedrāles, avārijas brīdī bijusi narkotiku reibumā. Tagad viņai draud pat cietumsods.

31. maijā Rīgā, Brīvības ielā sabiedriskā transporta pieturas nojumei uzbrauca sieviete, kura vadīja automašīnu "Porsche Cayman". Īsi pēc negadījuma Valsts policijas pārstāvji izvirzīja sākotnējās versijas, ka sieviete izraisījusi avāriju nejaušības dēļ – viņa nav spējusi kontrolēt automašīnu un pārāk ātri mēģinājusi izdarīt pagriezienu krustojumā.

Tomēr, kā vēlāk izrādījās, automašīnas vadītāja bijusi narkotisko vielu reibumā. Tieši kādas narkotikas 23 gadus vecā sieviete bija lietojusi, Rīgas Reģiona policijas pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis nezināja teikt. Automašīnas vadītāja, tāpat kā mašīnā avārijas brīdī esošā 1992. gadā dzimusī pasažiere, guvusi tikai vieglas traumas un no hospitalizēšanās atteikusies.

Policija ir uzsākusi kriminālprocesu par avāriju, kas izraisīta narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Svarīgākais