Policija meklē cilvēku, kura suns Kuldīgas novadā nokoda deviņus dambriežus

Policija lūdz atsaukties suņa saimnieku, kurš pirms svētkiem Kuldīgas novada Snēpelē iekļuva aplokos un nokoda deviņus dambriežus.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse pavēstīja, ka policija lūdz atsaukties suņa īpašnieku, kura sunim ir šādas pazīmes – līdzīgs Vidusāzijas kaukāza aitu sunim, brūni pelēkā krāsā, vidēja garuma apspalvojums, melns purns, liela auguma, skaustā no 70–80 centimetriem, bez kakla siksnas. Suns laikā no 20. līdz 21.jūnijam klaiņojis Snēpeles pagasta "Mazsāliju dzirnavu" rajonā vai tuvākajā apkārtnē.

Policija lūdz arī atsaukties iedzīvotājus, kuri var sniegt informāciju, kas palīdzētu atrast suņa īpašnieku.

Informāciju var sniegt personīgi Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirknī Liepājas ielā 26, Kuldīgā, 9. kabinetā, vai zvanot pa tālruņiem 63374420, 29278512.

Jau vēstīts, ka 21.jūnijā Snēpelē klaiņojošs suns iekļuvis aplokos un nokodis piecas grūsnas dambriežu mātes, triju nedēļu vecus teliņus un vienu vaislas bulli.

Suns plosījies uzņēmuma "Jaundzirnavnieki" briežu dārzā līdzās viesu namam "Mazsālijas".

"Jaundzirnavnieku" pilnvarotā pārstāve Gunita Štorha norādīja, ka uzņēmums nodarbojas ar briežu ciltsdarbu veidošanu, taču tagad faktiski ir izpostīts viss cilts ganāmpulks.

Suns nokodis arī dambriežu mammu, kurai bija gaidāmi divi teliņi, un tas ir liels retums, atzina Štorha. Suns ir likvidēts.

Latvijā

“Migrācija ir jāpieņem kā notiekošs faktors,” tālrādē izteicās Valsts kancelejas Inovācijas laboratorijas vadītāja Evija Taurene. Par šo atziņas “pērli” jau ir runāts pietiekami, tāpēc mani vairāk interesēja pati Inovācijas laboratorija. Ko tā “ēd”? Uz ko tiecas?

Svarīgākais