Prokurors prasa 15 gadu cietumā par uzņēmēja slepkavību apsūdzētajam noziedzniekam

Prokurors Latgales apgabaltiesai lūdzis piespriest 15 gadu cietumā par uzņēmēja slepkavību apsūdzētajam savulaik vienam no Latvijā visvairāk meklētajiem noziedzniekiem Pāvelam Koledam.

Vladimiram Lermanam, pēc prokurora domām, cietumā būtu jāpavada 17 gadu.

Abiem apsūdzētajiem, pēc prokurora uzskata, būtu jākonfiscē manta un jānosaka policijas kontrole.

Spriedumu tiesa pasludinās 28.jūnijā.

Uzņēmējs Aleksandrs Taranenko 2009.gada 11.decembrī ar automašīnu "Volkswagen Touareg" izbrauca no savas dzīvesvietas Daugavpilī un pazuda.

Pēc grūtas un sarežģītas izmeklēšanas un dažādu versiju pārbaudes Latgales reģiona pārvaldes kriminālpolicija noskaidroja, ka uzņēmējs ir noslepkavots. Uzņēmēja līķis tika atrasts aprakts Daugavpils novada teritorijā.

Aizdomās par izdarīto slepkavību tika aizturētas divas personas ‒ Vladimirs Lermans un Pāvels Koleda. Abiem piemērots apcietinājums.

Lermans ir noslepkavotā uzņēmēja bijušais biznesa partneris, kurš agrāk tiesāts par ekonomiskiem noziegumiem, bet otrs ir viens no Latvijā visvairāk meklētajiem noziedzniekiem Koleda, kurš starptautiskajā meklēšanā atradās 13 gadu.

Apsūdzētajiem var piespriest mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no desmit līdz divdesmit gadiem.

Daugavpils pilsētas ziņu portāls "d-fakti.lv" iepriekš ziņoja, ka 2009.gada decembrī Taranenko ar savu apvidus auto aizbrauca nezināmā virzienā. Noskaidrojies, ka Taranenko piezvanīja darījuma partneris Lermans un Daugavpils uzņēmējs ar to piekrita tikties.

Tikšanās vietā Taranenko sagaidīja nevis viņa darījumu partneris, bet Koleda. Koledam izdevās pieveikt Taranenko un uzņēmēju aizveda uz kādu attālu Latgales viensētu. Viņi aizdzina arī uzņēmēja džipu, kuru realizēja par vairākiem tūkstošiem eiro neilgi pēc uzņēmēja nolaupīšanas.

Tad noziedznieki mēģinājuši pieprasīt no Taranenko lielu naudas summu. Šī nauda viņam bija jāsaņem bankā kā kredīts. Pēc iepriekšējās vienošanās, pēc naudas saņemšanas viņam ar to bija jādalās ar Lermani. Izmeklēšana uzskata, ka pēdējais nevēlējās nedz gaidīt, nedz dalīties. Tādēļ viņš pacentās noskaidrot izpildītāju un iegūt no Taranenko naudu.

Pēc dažu dienu pierunāšanas, nesaņemot ieplānoto summu, noziedznieki sāka nervozēt. Viņi nožņaudza Taranenko mājā, aizveda ķermeni uz mežu un apraka.

Pēc Taranenko noslepkavošanas Latgales apgabaltiesa slēdza pret viņu izvirzīto krimināllietu, kurā viņš tika vainots naudas atmazgāšanā.

"Lursoft" datubāzē atrodamā informācija liecina, ka Taranenko bija valdes loceklis un dalībnieks vairākos uzņēmumos. SIA "Lat Servise Baltic" viņam pieder uz pusēm ar kādu Krievijas pilsoni, kā arī Taranenko ir valdes loceklis un līdzīpašnieks uzņēmumos "D Pro", "Video Security centr" un "Sergens D".

Pazudušais uzņēmējs savulaik bijis "Lukoil Latgale" direktors un dibinājis SIA "Sventoil".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais