Izbeidz kriminālprocesu par iespējamo apdraudējumu Strīķei

Valsts policija (VP) izbeigusi kriminālprocesu par iespējamo apdraudējumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību biroja pārstāve Zane Arāja aģentūrai BNS teica, ka kriminālprocess maijā izbeigts sakarā ar to, ka nav noticis noziedzīgs nodarījums.

Jau februārī kriminālpolicijas priekšnieks Rauls Kviesītis žurnālistiem paziņoja, ka par draudiem pret Strīķi ir sākts kriminālprocess, bet pārbaudes gaitā pārliecinoši fakti par apdraudējumu nav gūti.

Kriminālprocess toreiz sākts par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagus miesas bojājumus.

Arī Strīķe marta sākumā aģentūrai BNS atzina, ka nekādi draudi ne rakstveidā, ne mutvārdos viņai personiski izteikti nebija. Viņa gan tikusi iepazīstināta ar operatīvo informāciju, kas saturēja ziņas par iespējamo vēršanos pret viņas dzīvību un veselību. Informācija nākusi no dažādiem operatīvajiem dienestiem, tostarp no Valsts policijas.

Strīķe arī toreiz pastāstīja, ka Valsts policija pieņēma lēmumu par speciālās aizsardzības pasākumu veikšanu.

Februāra sākumā Latvijas Radio (LR) publiskoja tā rīcībā esošas ziņas par atentāta plānošanu pret KNAB priekšnieka vietnieci Strīķi.

Vairāki avoti LR apstiprinājuši, ka Strīķei izteikti ne tikai vienkārši draudi, bet gan veikts pasūtījums par viņas nogalināšanu. Līdz ar to VP norīkojusi viņai īpašu apsardzi.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais