KNAB pieķēris cietumsargu kukuļdošanā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) maijā uzsācis kriminālprocesu par Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) amatpersonas prettiesiskajām darbībām saistībā ar kukuļdošanu.

KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka IeVP drošības daļas vecākais inspektors, būdams valsts amatpersona, piedāvāja 200 latu kukuli Jelgavas cietuma amatpersonai par labvēlīga lēmuma pieņemšanu kāda apcietinātā interesēs. Izmeklēšanā konstatēts, ka IeVP amatpersona nodeva 160 latus Jelgavas cietuma amatpersonai, lai tā cietuma administratīvās komisijas sēdē atbalstītu lēmumu par kāda notiesātā pirmstermiņa atbrīvošanu no cietuma.

Sadarbojoties ar Jelgavas cietuma administrāciju un Ieslodzījuma vietu pārvaldi, KNAB veica nepieciešamās operatīvās un procesuālās darbības, lai atklātu kukuļdošanas faktu un iegūtu pierādījumus.

Aizdomās turētajam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi – policijas uzraudzība, aizliegums izbraukt no valsts un tuvoties noteiktām personām, kā arī aizliegums pildīt amata pienākumus Ieslodzījuma vietu pārvaldē un tās struktūrvienībās.

Jau ziņots, ka KNAB pērn martā par 150 latu kukuļņemšanu aizturēja Centrālcietuma amatpersonu. Toreiz ieslodzījuma vietas drošības daļas inspektors, izmantojot savu dienesta stāvokli, pieņēmis 150 latu kukuli, lai kādam notiesātajam nelikumīgi nodotu aizliegtus priekšmetus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.