Jēkabpils spēļu zāles aplaupītājiem sāk uzrādīt sākotnējās apsūdzības

Jēkabpils spēļu zāles aplaupītājiem, kuru aizturēšanas operācijā tika nošauts policists, uzrādītas sākotnējās apsūdzības, taču pagaidām vēl grūti prognozēt, cik ātri lieta varētu nonākt tiesā.

Brāļu Hristoforidi advokāts Regnārs Jansons aģentūrai BNS apliecināja, ka no prokuratūras saņemta sākotnējā apsūdzība pēc Krimināllikuma panta par laupīšanu, lietojot šaujamieročus, vai ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz septiņpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Advokāts norādīja, ka pagaidām lietā vēl nav pabeigtas visas ekspertīzes, tāpēc viņš prognozēja, ka lieta līdz tiesai vēl nenonāks mēnešiem ilgi. Pēc viņa teiktā, apsūdzība uzrādīta arī par policista nošaušanu, taču "tie nav mani klienti".

Pagaidām ne visi advokāti jau saņēmuši no Zemgales apgabala prokuratūras sākotnējās apsūdzības. Advokāts Edijs Saulītis, kas aizstāv Arvo Žagaru, līdz pirmdienas pēcpusdienai vēl nebija saņēmis informāciju no prokuratūras.

Jau ziņots, ka 25.janvārī Jēkabpilī notika bruņots uzbrukums spēļu zālei. Aizturēšanas operācijā gāja bojā policijas kapteinis Andris Znotiņš, kurš tika nogalināts, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem un sākās apšaude.

Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir policijas darbinieki – divi no specvienības "Alfa" Leonīds Koņuhovs, Arvo Žagars, bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā un tie ir brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi. Piektais ir civilpersona Staņislavs Babelis.

Svarīgākais