Rēzeknē aiztur jauniešus - auto zagļus

Rēzeknes policija aizturējusi jauniešus, kuri, vēloties pavizināties, zaguši automašīnas un pastrādājuši vēl citus noziegumus.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde aģentūru BNS informēja, ka auto zādzībām puiši izvēlējās pavecākus auto, kuri nebija aprīkoti ar signalizāciju, un izmantoja tos, lai pavizinātos.

Arī zādzībām no automašīnām viņi izraudzījās transporta līdzekļus bez signalizācijām un zaga pārsvarā magnetolas.

Savukārt no privātmājas jaunie likumpārkāpēji nozaga sadzīves tehniku.

Minētie jaunieši, no kuriem tikai viens ir sasniedzis pilngadību, iepriekš jau bija nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem, daži no viņiem jau sodīti par zādzībām.

Par zādzībām tika sākti kriminālprocesi, un aizturētajiem var piemērot cietumsodu līdz desmit gadiem. Četriem no aizturētajiem piemērots apcietinājums.

Latvijā

Maestro Raimonds Pauls pavasarī atrada savu jauno muzikālo favorītu – Edgaru Ošleju. Dziļš, samtains bass. Radiofonā skan viņa iedziedātais “Klusais vīrs” – Maestro mūzika un Jāņa Elsberga dzeja. Pats Ošleja nebeidz brīnīties par to, ka Pauls viņu uzrunājis. Taču atrodas arī citas pārsteidzošas lietas: piemēram, Raimonda Paula līdzdalība kāda slepkavas notveršanā. Par to un vēl ko citu mazliet parunāju ar Maestro.

Svarīgākais