Vīrietis laupīšanas laikā skaidro kriminālo žargonu

Rīgā Valsts policija aizturējusi astoņas reizes tiesātu vīrieti, kurš pirms laupīšanas prasījis, vai cietušais zinot tās nozīmi.

Maija sākumā kāds iedzīvotājs devies mājās un kāpņutelpā sastapis svešu vīrieti, kurš krievu valodā taujājis, vai viņš zinot, ko nozīmē vārds "gop". Ar šo vārdu kriminālajā leksikā apzīmē laupīšanu. Uzrunātais atbildēja, ka šāda vārda nozīmi nezinot, bet ļaundaris sacīja, ka viņš parādīšot, ko tas nozīmē, un pieprasīja mobilo tālruni. Cietušais tālruni atdeva un vēlāk vērsās policijā.

Policija iespējamo uzbrucēju otrdien aizturēja. Viņš dzimis 1976.gadā un agrāk astoņas reizes tiesāts par mantiskajiem noziegumiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.