Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 24 ugunsgrēki, viens cilvēks gājis bojā

Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 24 ugunsgrēki, ir viens bojāgājušais un viens cietušais, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija.

Rīgā reģistrēti deviņi ugunsgrēki, citur Latvijā - 14. Neskatoties uz lietaino laiku, reģistrēts arī viens kūlas ugunsgrēks - Daugavpilī degusi pērnā zāle 300 kvadrātmetru platībā.

Piektdien Jelgavā kādā dzīvoklī aizdedzies dīvāns un dūmos nosmacis 74 gadus vecs vīrietis. Ugunsgrēks bija likvidēts jau pirms glābēju ierašanās.

Savukārt Valmierā dzīvoklī piededzis ēdiens un pusmūža sieviete saindējusies ar dūmiem. Viņa nodota mediķu rokās. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) aģentūru BNS informēja, ka 52 gadus vecā sieviete ar dūmu ietekmi nogādāta slimnīcā. Mediķiem ir aizdomas, ka viņa bijusi alkohola reibumā.

VUGD pagājušajā diennaktī veicis arī 10 glābšanas darbus, tostarp ar alpīnisma aprīkojumu no ūdens attīrīšanas iekārtām Jūrmalā izvilkti divi bojāgājušie, kas glābējiem prasījis aptuveni trīs stundas. Saņemti arī septiņi maldinājumi.

Jau vēstīts, ka Jūrmalā, Mežmalas ielā, attīrīšanas iekārtu kompleksā piektdien noslīka divi vīrieši.